Revista Lo ViOlí

Logo Violi

Hem creat la nova revista Lo ViOlí amb la voluntat de ser una publicació oberta a tota mena d'articles que tractin sobre qüestions culturals de la comarca i un punt de referència en donar a conèixer la cultura prioratina en tots els seus àmbits.

A la comarca s'editen altres publicacions de caire més local o comarcal, però manca una revista cultural d'abast comarcal: també cal tenir present que són migrades les notícies culturals que fan referència al Priorat que de tant en quant apareixen en publicacions periòdiques generalistes. Per aquest motiu la revista vol cobrir, dins de les seves possibilitats, aquest espai.

No es vol prendre espai ni sobreposar-se a altres publicacions que s'editen a la comarca, sinó que volem establir un vincle amb aquestes, deixant també un espai a la revista perquè altres entitats puguin dir la seva o donar a conèixer els seus projectes. El Centre d'Estudis del Priorat (CEP), entitat mare de la qual sorgeix, no concep la revista com una publicació exclusiva de l'entitat sinó amb el desig que tothom la tingui com a seva.

La revista té per títol Lo ViOlí. Revista cultural del Priorat . En aquest nom s'hi conjuguen dos dels productes que s'elaboren a la comarca i que, per la seva qualitat, tenen un ressò molt important que ultrapassa de llarg els límits comarcals.

La publicació consta de vint-i-quatre pàgines, la portada i contraportada a color i les altres a una tinta, i es divideix en diferents seccions, algunes de fixes, que permeten incloure diferents articles i treballs divulgatius que fan referència a la comarca o que estan escrits per prioratins. Alguna d'aquestes seccions són: el racó de les entitats (on les entitats de la comarca podran dir la seva), història (treballs històrics sobre alguna població o generals de la comarca), literatura, gastronomia, personatges del Priorat, etc. Els articles seran més aviat curts, d'entre una i tres pàgines, la qual cosa permet un major nombre de treballs i més aspectes tractats.

El nombre d'exemplars de la revista per ara és d'uns cinc-cents i es pot trobar a tots els pobles de la contrada. També es distribuirà per centres d'estudis i biblioteques de la resta de Catalunya.

Per a descarregar-vos el formulari de subscripció a Lo ViOlí , cliqueu aquíObre la publicació - Free publishing - More revista

LoVioli07 LoVioli08 LoVioli09
Lo Violí, núm. 7.
1r. Semestre de 2009.

Lo Violí, núm. 8.
2n. Semestre de 2009.

Lo Violí, núm. 9.
1r. Semestre de 2010.

LoVioli04 LoVioli05 LoVioli06
Lo Violí, núm. 4.
2n. Semestre de 2007.

Lo Violí, núm. 5.
1r. Semestre de 2008.

Lo Violí, núm. 6.
2n. Semestre de 2008.

LoVioli01 LoVioli02 LoVioli03
Lo Violí, núm. 1.
1r. Semestre de 2006.

Lo Violí, núm. 2.
2n. Semestre de 2006.

Lo Violí, núm. 1.
1r. Semestre de 2007.

També podeu accedir als textos de les presentacions d'aquests números de Lo ViOlí: